Versenykiírás:

Kérlek figyelmesen olvasd el a kiírást !!!

Általános tudnivalók a versennyel kapcsolatban:

 

 

A verseny fővédnöke: 

Dr. Simicskó István

Magyarország Honvédelmi Minisztere

 

Védnök: 

Gömze Sándor

Tiszalök Polgármestere

 

 

Technikai tájékoztató helyszíne, időpontja:

 

Helyszín: 4450 Tiszalök, Garay utca     Városi sporttelep (48.01398   21.38075)

Időpont: 2017. július 07. 18:00

 

Depó:

 

A szervező bizottság csak a depó területén elhelyezett tárgyakért, a depózás szabályainak betartása mellett vállal felelősséget. 

A depózás kezdete 2017. július 07. 16:00. A depó területére csak versenyzőket, rajtszám ellenőrzése mellett engedünk be.

A verseny végén az úszó felszerelés és kerékpárok felvétele kizárólag 15:00 után, érkezési sorrendben történik rajtszám ellenőrzése mellett. 

Hivatalos  versenyzési  feltételek:

 

A nevezési lap kitöltésével és aláírásával, illetve az online regisztrációval minden induló elfogadja a szervezők és a Magyar Triatlon Szövetség szabályait, és betartja a benne foglaltakat. Ezzel a versenyzők elismerik, hogy saját felelősségre indulnak a versenyen, és egészségi állapotuk megfelel a versenyen való részvétel feltételének.

A versenyfelszerelésben a Magyar Triatlon Szövetség szabályai az irányadóak: Felszerelésre vonatkozó szabályok: VIII. Fejezet 42. §, 45. §, 51. §

 • Úszás során a kompressziós zokni csak abban az esetben használható, ha a neoprén használata engedélyezett. A rajt előtti chek-in kötelező, aki elmulasztja, kizárásra kerül a versenyből.

 • Kerékpározás során a bolyozás nem engedélyezett !!! A bolyozási szabály megszegéséért a versenybírók 5 perces időbüntetést fognak kiszabni, melyet a kerékpározás végén, a depóból kifele menet kell letölteni a BÜNTETŐ ZÓNÁBAN. Aki a büntetését nem tölti le, a versenyből kizárásra kerül. A kerékpáros fejvédőt kicsatolni csak a kerékpárnak a kerékpártartóra történő visszahelyezése után lehet.

 • Versenyzés közben mobiltelefon, zenelejátszó és egyéb hangtechnikai eszköz használata fülhallgatóval tilos !!! Aki ezt megszegi, a versenyből azonnali kizárásra kerül.

 

Időmérés:

 

A versenyen chipes időmérés lesz, a verseny során a rendezőktől kapott chipet kell viselni. Az időmérést az Dark Timing csapata végzi. Az időmérés a szervező által biztosított chip-pel történik. A chip-ért külön 2000 Ft letéti díjat kérünk, melyet leadást követően visszaadunk. A rajtszám nem rendeltetésszerű használata a versenyből történő kizárást vonja maga után. (Viselése: kerékpár alkalmával hátul, futásnál elöl)

 

Orvosi tudnivalók:

 

Minden versenyző beleegyezik a nevezési lap kitöltésével, hogy fizikailag felkészült a versenyre, edzésekkel szinten tartotta kondícióját. Ne kockáztass!

Ha nem vagy egészséges, ne indulj el! Lesz verseny legközelebb is.

Ha a verseny napján a rajt előtt valamilyen panasz merülne fel, keresd fel háziorvosodat, vagy a helyi orvosi rendelőt, de mindenképp jelezd felénk !!!

Megjegyzés: Ha gyógyszer hatása alatt állsz, vagy valamilyen egészségügyi körülmény megléte mellett indulsz, esetleg valamilyen allergiád van, akkor ezt írd a rajtszámod hátoldalára!

 

Egészségügyi biztosítás:

 

A versenyt egészségügyi biztosításával kapcsolatos információkat a technikai értekezlet alkalmával ismertetjük mindenki részére.

Öltöző:

 

A Versenyközpontban gondoskodunk felállított öltözőről, valamint elérhető az úszást és a kerékpározást követően is. Felszereléseket (váltóruházatot) az előre kiadott, számmal jelölt csomagokban elhelyezheted.

Ruhatár:

 

A versenyközpontban felállított díjtalan ruhatárról gondoskodunk. Felhívjuk a figyelmet hogy, értékmegőrzést nem vállalunk. A ruhatár nyitva tartása 2017. július 08. 18:00-ig az eredményhírdetés kezdetéig.

WC:

 

A versenyközpontnál illetve az úszás helyszínén mobil wc kihelyezéséről gondoskodunk, melyeket irányító táblák jeleznek.

Kiegészítő tudnivalók:

 • Minden résztvevő a saját felelősségére indul a versenyen! Az előforduló balesetekből eredő károkért a szervezők, rendezők felelősséget nem vállalnak!

 • A verseny a Magyar Triatlon Szövetség szabályai szerint kerül megrendezésre!

A versenyen a MTSZ Versenyszabályzata ( VSZ ) érvényes. Óvás a VSZ-ben foglaltak szerint nyújtható be. Az óvás díja : 10 000 Ft.

Eredményhirdetés: 

2017. július 08. 18:00

Helyszín: 4450 Tiszalök, Városi sporttelep (48.01398  21.38075)

 

Díjazás:

Célba érkezéskor MINDEN VERSENYZŐ emlékérmet kap. 

Az eredményeket a honlapon tesszük közzé! A Magyar Triatlon szövetség szabályai szerint minden korosztályt 1-3 helyezettig hirdetünk.

Kiegészítésként indítunk Rendészeti kategóriát is. A kategóriába a Magyar Honvédség, a Rendőrség, a Katasztrófavédelem, a Büntetésvégrehajtás, a Pénzügyőrség és a NAV dolgozói tartoznak bele függetlenül attól, hogy egyenruhás vagy polgári alkalmazott az illető, azonban ennek igazolása szükséges a rajtcsomag átvétele alkalmával (pl.szolgálati igazolvány). Annak hiányában nem elfogadott a kategória megjelölése.

A díjak kiosztása a helyszínen történik, kérünk minden versenyzőt, hogy a lehetőségeik szerint vegyenek részt az eredményhirdetésen, a továbbiakban nem áll módunkban az át nem vett díjakat kipostázni. Személyes átvételi lehetőség biztosított előre egyeztetést követően.

Kérjük a fent leírtak tudomásul vételét!

A versenyen csak az éves amatőr regisztrációval vagy versenyengedéllyel rendelkező versenyzők lesznek értékelhetőek az amatőr kupasorozat összesítésében! Az amatőr regisztráció vagy versenyengedély kiváltására vonatkozó információk megtalálhatók a Magyar Triatlon Szövetség honlapján.

Az abszolút kategória helyezettjeit pénzdíjban részesítjük beleértve a max. 3 fős váltókat is a következők szerint:

 

I. hely: 50.000 Ft

II. hely: 30.000 Ft

III. hely: 20.000 Ft

Katonák és Honvédségi dolgozók részére ingyenes, amit igazolni kell !!! részükről nevezéskor kérem a "MH" szót beírni a megjegyzés rovatba !!!

Nevezési díj:  

 

+++ Rendészeti kategóriában induló egyéni versenyzőknek     30%     kedvezmény !!!  +++

A rájuk vonatkozó ár zárójelben feltüntetve!

       

  

 

 

 

 

 

 

Helyszíni nevezés nincs !!!!! 

Május 31. a nevezési időszak lezárul !!!!

A Nevezés akkor érvényes, ha a regisztrációt követően az adott határidőig a pénz megérkezik a számlára!!! 

Kérünk mindenkit, hogy csak a versenykiírások elolvasása után nevezzen az esetleges félreértések elkerülése végett !

 

Fizetéshez szükséges adatok:

Tekergők SE
4220 Hajdúböszörmény, Hétvezér u. 77.
Polgári Bank: 61200285-14012774 

IBAN szám: HU03 6120 0285 1401 2774 0000 0000 
Adószám: 18549919-1-09

 

Megjegyzés rovatban kérjük feltüntettni a nevezett(ek) nevét és a választott távot ! 

( Több személy és táv nevezése is előfordulhat ugyanarról a számláról; illetve nem feltétlen a számlatulajdonos, a nevezett versenyző !!! Váltóban elegendő a csapatnév !!! )

Nevezési díj tartalmazza:

 • a verseny élményét

 • rajtszámot

 • befutóérmet a távot teljesítőknek

 • időmérést

 • úszósapkát

 • kulacsot

 • útvonal biztosítást

 • frissítést

 • online oklevelet a saját időeredménnyel

 • érmet, díjat a helyezettek részére

 • célbaérést követően étkezést a versenyzők részére 

 • egyéni versenyzők részére előző este tészta party

 

A nevező elfogadja  a lemondással kapcsolatos szabályokat, miszerint:

 

 • lemondás esetén 4000 Ft-os díjat vonunk le a nevezési díjból

 • 2017. május 15. után nem fogadunk el lemondást, nevezési díj vissza nem jár

 • 2017. május 31-ig van lehetőség nevezés átadásra, amelynek 3000 Ft-os adminisztrációs díja van

 

A verseny rajtja az úszás helyszíne:

 

4450 Tiszalök, Tisza-holtág 
 

 

 

 

 

 

 

Kérlek olvasd el az általad érdekelt távot a nevezés előtt!

Kérdezz tőlünk!

 • Facebook Social Icon